Werking virtuele tour

Het gebouw wordt in stappen van ca. 1,5 meter gescand, op elk punt maakt de camera 4 foto’s terwijl hij ronddraait. Ook wordt de ruimte opgemeten. Hij is via WiFi verbonden met een Ipad waar de scan wordt opgeslagen. Trappenhuizen en verdiepingen worden in de scan aangegeven, evenals ramen (ivm. het meten) en spiegels. De omgeving kan worden opgenomen met 360 graden foto’s. Wanneer het licht het toelaat kan de virtuele tour ook buiten doorgezet worden, maar dat is afhankelijk van een aantal externe factoren, zoals fel zonlicht.

De scan wordt, nadat deze helemaal is gefinetuned, verzonden naar Matterport waar hij wordt verwerkt tot een virtuele tour. Binnen maximaal 24 uur is de tour uitgewerkt.
Matterport is de host van deze tours, maar de maker bepaald verder hoe hij eruit gaat zien. Deze kan  verwerkt worden tot een presentatie zoals de klant het wil. Er is een Doll house-versie beschikbaar, plattegronden, er kan een fotolint worden toegevoegd met overzichtsfotos. Ook de 360°-foto’s kunnen hier aan toegevoegd worden. Er kan een Guided tour worden toegevoegd waarmee je door het pand word geleid. Er kunnen Mattertags of labels worden toegevoegd. (Dit zijn informatiepunten, waar fotos, (YouTube)Filmpjes, URL’s of tekst kunnen worden toegevoegd. (vraagprijs, menukaarten, etc)).
Wanneer er aan de tour is gewerkt en dingen zijn aangepast krijgt iedereen die de tour bekijkt die laatste versie te zien.

De tour kan ook “gevangen’ worden in een filmpje. Handig, want dat gaat bij je website, Instagram en Facebook gelijk draaien en krijgt aandacht. Alleen het interactieve aspect, wat juist de kracht van de tour is, gaat verloren.

Wanneer de tour op Openbaar wordt gezet, kan iedereen die hem ziet hem ook weer makkelijk delen. De tour kan ook gesloten blijven, alleen zichtbaar voor de opdrachtgever. Handig bij bijvoorbeeld een nucleaire installatie of iets anders dat niet voor ieders ogen bestemd is.

De tour kan in Google Maps (Streetview) worden verwerkt, dan staat hij op de kaart.
Met de klant kan worden afgesproken of het volledige adres wordt toegevoegd aan de legenda van de tour.

Matterport Pro 2 stockfoto 1
Logo Paul3D-CMYK 150 breed transparant
Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.